הישגי הקרן לחקר הסרטן בישראל

0
מחקרים פעילים כיום
0
מחקרים
0
שנות פעילות
0 $
חולקו לצרכי מחקר

אודות הקרן

ICRF – Israel Cancer Research Fund הוקמה בשנת 1975 על-ידי חוקרים ורופאים אונקולוגים אמריקאיים שהשכילו להבין שיש מספר רב של חוקרי סרטן מוכשרים בישראל הזקוקים למשאבים שיאפשרו להם לממן את מחקריהם.

הקרן הציבה לה מטרה לסייע בגיוס כספים לטובת מימון מחקרים של חוקרי סרטן בישראל. מימון החוקרים מאפשר להם לבצע מחקרים בארץ ולקדם את הקריירה המקצועית שלהם ובכך גם נשמרת חיוניות מוסדות המחקר בישראל, שמצליחים לשמור על המשאב החשוב להם מכל – מדענים מצטיינים.

מאז 1975  העניקה הקרן לחקר הסרטן בישראל למעלה מ-2,700 מענקים בסכום כולל של מעל 87 מיליון דולר לחוקרי וחוקרות סרטן מצטיינים, שמעבדותיהם נמצאות במוסדות מחקר מובילים, אוניברסיטאות ובתי חולים בכל רחבי ישראל.

 

פעם בשנה מובאות הבקשות לדיון בפני ועדה בין-לאומית המונה עשרות מדענים העוסקים בחקר הסרטן ברחבי העולם.

תהליך בחינת הבקשות דומה במתכונתו לתהליך הנהוג במכוני הבריאות הלאומיים של ארה"ב. הוועדה נותנת משקל רב לתמיכה בחוקרים צעירים הבוחנים כיוונים חדשים. באותה העת, מקפידה ICRF להעניק לחוקרים בכירים את המימון ארוך-הטווח הדרוש להם כדי להשיג פריצות דרך בחקר הסרטן, שהשגתן עשויה להימשך שנים.

עד היום רשמה ICRF לזכותה הצלחות רבות בבחירת פרויקטים בתחום חקר הסרטן שהביאו לפריצות דרך בהבנת מחלת הסרטן ובטיפול בה. בין היתר תמכה ICRF רבות במדענים שעסקו בפיתוח תרופות חשובות וידועות בכל העולם, לטיפול בסרטן בינהן: "Doxil", "Gleevac"  ו – Velcade"".

פרופ' אברם הרשקו

רבים מהחוקרים שקיבלו מימון מהקרן לחקר הסרטן בישראל, רכשו את השכלתם וניסיונם  במוסדות יוקרתיים בארץ ובעולם ומקיימים במשך כל שנות עבודתם שיתוף פעולה רחב-היקף עם מדענים בעלי שם עולמי. בין הנהנים מתמיכת ICRF ניתן למצוא מדענים הנמצאים בתחילת דרכם  וחוקרים בכירים המנהלים פרויקטים פורצי דרך.

חוקרים המקבלים תמיכה מקרן ICRF תרמו רבות להתקדמות המלחמה המתמשכת במחלת הסרטן וכוללים את חתני פרס הנובל בכימיה 2004, פרופ' אברם הרשקו ופרופ' אהרן צ'חנובר, מהטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.

פרופ' אהרן צ'חנובר

תהליך הביקורת המדעית של ICRF

מוסד ללא קירות

הקרן לחקר הסרטן בישראל גאה במיוחד בעובדה כי כל המענקים מוקצים במלואם לחקר הסרטן בישראל.  מדענים אשר ממומנים על ידי ICRF מקבלים את המלגות שלהם דרך מרכזי המחקר בהם הם מועסקים.  משכך, ICRF הוא "מוסד ללא קירות".  יחד עם זאת, הוקם פארק הקרן לחקר הסרטן בישראל ברמת אביב, על פני שטח של כ-10 דונם, על מנת לאפשר הוקרה קבועה וציבורית לתורמים העיקריים ב-ICRF.

קטגוריות מענק

פרס גשר

בהתאם למדיניות הממשלה בישראל שמטרתה לעודד מדענים צעירים לשוב לישראל, חברה ICRF למשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל (MOST) לפיתוח תוכנית משותפת למימון מדעני סרטן פורצי דרך המעוניינים לשוב לישראל על מנת לפתח תוכנית מחקר עצמאית.  מענקי גשר (Grant to Support Homecoming and Research) מיועדים לתמיכה בחוקרים צעירים לאחר הכשרת הפוסט דוקטורט שלהם.  מענקי גשר מוענקים לתקופה של שלוש שנים  בסכום שלכ- 200,000 ₪ לשנה, באופן הבא: ICRF מעניקה 100,000 ₪ לשנה עבור הוצאות מחקר, בעוד MOST משלימה 100,000 ₪ לשנה עבור הוצאות מחיה.

תוכניות פוסט דוקטורט

המענקים הללו מיועדים לתמיכה בחוקרים צעירים במהלך הכשרת הפוסט דוקטורט שלהם.  המענקים ניתנים מתוך ההבנה שהם יתמכו בפרויקטים ספציפיים הנערכים על ידי מדעני פוסט דוקטורט בפיקוח חוקרים בכירים מוגדרים.  קיימת העדפה למדענים עם לא יותר משלוש שנות ניסיון בעבודת פוסט דוקטורט או משרה מקבילה לפני תאריך תחילת המענק.  אנו מעודדים בקשות גם מ-M.D. המעוניינים לעסוק במחקר נוסף במעבדה על מנת לרכוש ניסיון מחקר.  המענקים ניתנים למשך כשנתיים בסכומים של כ- 25,000$ לשנה.  מוטבי מענק בשנתם השנייה, המעוניינים בהמשך מימון, נדרשים להגיש בקשה חדשה למענק פרויקט.

מענקי פרויקט

מענקים אלה מיועדים לתמוך במחקר של חוקרים בשלבים מתקדמים. המענקים ניתנים בהבנה שהם יתמכו בפרויקטים ספציפיים בהובלת חוקרים ראשיים מוגדרים.  המענקים ניתנים למשך שנה אחת  עד שנתיים ,בסכום של כ – 50,000$ לשנה.

מענקים לפיתוח קריירה במחקר (RCDA)

מענקים אלה מיועדים לשפר את יכולות המחקר של מדענים ישראלים צעירים בשלב המכונן בקריירה שלהם, לאחר שהוכיחו פוטנציאל בלתי רגיל לתרומה לחקר הסרטן כחוקרים עצמאיים.  המענקים ניתנים למשך שלוש  שנים בסכום של 35,000$ לשנה.

מענקים לפיתוח קריירה במחקר קליני (CRCDA)

מענקים אלה מיועדים לשפר את יכולות המחקר הקליני של מדענים ישראלים צעירים בשלב המכונן בקריירה שלהם, לאחר שהוכיחו פוטנציאל בלתי רגיל לתרומה לחקר הסרטן כחוקרים עצמאיים.  מטרתם העיקרית היא לאפשר לאונקולוגים צעירים, רפואיים או לילדים, זמן פנוי על מנת להקדיש את מרצם בפרויקטים למחקר קליני ולהשגת הכשרה נוספת (post-fellowship).  מענק CRDA מוגבל לתקופת תמיכה יחידה של שלוש שנים בסכום של כ – 45,000$ לשנה.

פרופסורת מחקר

מענק זה מיועד לחבר סגל בכיר במשרה מלאה או אדם בדרגה מקבילה אשר תרם באופן משמעותי לחקר הסרטן ואשר ימשיך להוביל בתחום המחקר שלו.  פרופסורת המחקר מוענקת למשך תקופה של שבע  שנים בסכום של כ – 50,000$ לשנה.

10 סיבות לתמוך בקרן לחקר הסרטן בישראל

1

ICRF מעניקה תקווה לעתיד לחולי סרטן ובני משפחותיהם ברחבי העולם.

ICRF מהווה גורם מפתח בפיתוח וקידום חקר הסרטן ומישירה מבט לעתיד עם תגליות מבטיחות ופורצות דרך.

2

גיוס כספים לטובת מלגות לחוקרים ישראלים העוסקים במחקרים פורצי דרך בישראל

מובילים את חקר הסרטן במטרה להפיכתה למחלה כרונית נשלטת עד למיגורה.

3

ICRF מסייעת לחוקרים ישראלים להמשיך את קריירות המחקר שלהם בישראל

תוך הבטחת קהילה מדעית חיונית יותר וחיזוקה של מדינת ישראל, כמדינה מובילה ותומכת בחדשנות מדעית.

4

ICRF תרמה עד היום כ-75 מיליון דולר לחקר הסרטן בישראל

ומימנה למעלה מ- 2,400 מחקרים בכ-24 מוסדות מחקר ישראלים שונים.

5

החוקרים הישראלים מייחסים חשיבות רבה למלגות ICRF הניתנות להם לתקופה של בין שנתיים לשבע שנים.

פריסת זו מאפשרת לחוקרים ביטחון בהמשך מימון המחקר ובהמשכיותו לאורך זמן.

6

בזכות מלגות ICRF ישנה התמקדות במחקר אשר משנה את כללי המשחק

לדוגמא: מחקריהם של  פרופ' הרשקו ופרופ' צ'חנובר, שניהם מילגאי ICRF וזוכי פרס נובל לכימיה, אשר גילו את מערכת האוביקוויטין שהובילה לפיתוחה של תרופה פורצת דרך בשם Velcade, המשמשת למלחמה במיאלומה נפוצה.  דוגמא נוספת לשינוי כללי המשחק הינן התרופות  Gleevec ו-Doxil לטיפול בסרטן, תרופות שנולדו מתוך מחקר ובמימון ICRF.

7

חוקרים, מילגאי ICRF חתומים על מספר רב של פיתוחים משמעותיים בטיפול בסרטן

לדוגמא: ד"ר יעקב חנא, ממכון וייצמן אשר מצא את המנגנון להפקת תאי גזע פלוריפוטנטים ובכך הגביר באופן דרמטי את מהירות ויעילות התהליך וסייע לפלס את הדרך לאינספור טיפולים בסרטן ומחלות כרוניות רבות אחרות.

8

ICRF פועלת כמעט ללא עלויות ניהוליות עם עלייה רציפה ועקבית בשיעור מימון המלגות מתוך תקציבה.

9

תקורות הפעלה נמוכות וישירות.

המלגות המוענקות על ידי ICRF ניתנות ישירות לחוקרים, ללא כל הפחתת תקורות על ידי האוניברסיטאות או מכוני המחקר.

10

מינוף המצוינות המדעית הישראלית לטובת עולם ללא סרטן.

הנהלת הקרן

יו״ר הקרן

תמיר גילת

בשנת 2011 חלה תמיר בשתי מחלות סרטן שונות וזמנו נקצב לחודשים ספורים. תודות לשימוש בתרופות פורצות דרך, הרבה מזל וחוסן מנטלי, תמיר חי עם הסרטן כבר 11 שנים.  מאז החליט להקדיש את הזמן שנותר לו על מנת לקדם את הקרן לחקר הסרטן בישראל.

חבר דירקטוריון

ליאור אקרמן

שימש כסגן ראש אגף בשב"כ, בתפקידי שטח, ניהול ופיקוד. משמש כפרשן בולט בתקשורת, לענייני טרור, ביטחון, ערבים ומודיעין. סופר ומרצה בארץ ובעולם במגוון תחומים. בוגר תואר ראשון (בהצטיינות) בתקשורת ומדעי המדינה ותואר שני (בהצטיינות) במשפטים כמו גם לימודי מנהל עסקים, מזרחנות ושפות.

AmitWagner

חבר דירקטוריון

אמיר וגנר

Molly Globus - ICRF Board Member

חברת דירקטוריון

ד"ר מולי גלובוס

חבר דירקטוריון

עו"ד שי פינס